{ "title": "20 Lik Diş Eti Şişmesi", "image": "https://www.dishastaliklari.gen.tr/images/20-Lik-Dis-Eti-Sismesi-72.gif", "date": "19.01.2024 23:01:53", "author": "Buse Özay", "article": [ { "article": "20'lik diş eti şişmesi, dişin bazı yollardan enfeksiyon kapması ile oluşmaktadır. Diş etinin iltihaplanması durumunda dişte ağrılar meydana gelmektedir. Bazı durumlarda ise ağrı olmamaktadır. Diş bakımı ve diş doktorunun kontrollerinin düzenli olarak yapılması gerekir. Aksi halde dişte şişme iltihap meydana gelir. 20'lik diş eti şişmesi oldukça sık bir şekilde karşılaşılan bir durumdur. Bu durum diş eti ve arasında oluşabilecek bakterilerin kimyasal madde salgılaması sonucu diş çürümesine ve diş çevresini iltihaplanmasına sebep olur. 20'lik diş eti şişmesinin tedavi ettirilmemesi önemli ölçüde sağlık sorunlarına sebep olabilir. Enfeksiyon dişe nüfuz ederek rahatsızlıklara neden olur. Bu duruma gelmeden diş doktoruna gidilip 20'lik diş çevresinde oluşan iltihabın kurutulması ve tedavi edilmesi gerekmektedir.

20'lik Diş Eti Şişmesi Belirtileri Nelerdir?
20'lik Diş Eti Şişmesi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş doktorları için oldukça zor ve önemli bir durum olan 20'lik diş eti şişmesinin tedavisi hastayı ve doktoru zorda bırakan bir tedavidir. Özellikle de 20'lik yaş dişlerinde diş eti şişmesi oldukça sık rastlanan bir durumdur ve bu durumun 20'lik yaş diş eti şişmesi de çok sık bir şekilde görülme sebebi ise dişlerin çok kolay çürüyor olmasıdır. 20'lik diş eti şişmesi çene kemiği üzerinde gömülü çökük bir şekilde yer bulurlar. Dişin gömülü yerde kalmasından dolayı yemek artıkları o bölgede fazla kaldığı için ve diş fırçasının bu kısmı temizleyemediğinden dolayı bu durum son derece hızlı bir şekilde çürümesine ve diş etinin şişmesine neden olmaktadır. Şişmemesi için önlem almak mümkündür.

20'lik diş eti şişmesinde en güvenilir önlem düzenli bir şekilde diş bakım periyodik şekilde diş doktoruna gidip kontrollerini yapmaktan geçer. Alınmakta olan bu önlemlerle birlikte gerekli diş bakımı ve kontrol yapılmasına rağmen dişte çürük meydana geliyorsa hiç vakit kaybetmeden doktora gitmeli ve gereken tedaviyi yaptırmanı gerekmektedir. 20'lik diş eti şişmesi çok şiddetli ağrılar yapmaktadır. Bu diş için ilk müdahale yapılarak kurtarılmaya çalışılır ancak diş doktorunun kararına göre de diş çekilebilir. Fakat günümüzde diş doktorları teknolojiden dolayı ilk olarak diş tedavisi yapmaya çalışmaktadır daha sonra eğer tedavi yanıt vermiyorsa çekilmeye kadar gidilmektedir. 20'lik dişin çekilmesi oldukça zor bir işlemdir. Doktorlar genel olarak tedaviye başlamadan önce röntgen ile durum değerlendirmesi yapmaktadır daha sonra ise antibiyotik ile tedavi etmeye çalışmaktadır. Apseli olan dişin çekilmesinde herhangi bir arar yoktur ama tedavide kanal yolu kullanılması gerekiyor ise kanal yolu tedavisiyle de diş kurtarılmaya çalışılır.
" } ] }