{ "title": "Çocuklarda Diş Eti Kanaması", "image": "https://www.dishastaliklari.gen.tr/images/Cocuklarda-Dis-Eti-Kanamasi-31.jpg", "date": "21.01.2024 12:02:22", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Çocuklarda diş eti kanaması; çocuklardaki diş eti kanaması sık sık karşılaşılan bir durumdur. Bazen yanlış fırçalamaktan kaynaklanabileceği gibi bir ağız hastalığının da belirtisi olabilir. Çocuklardaki diş etleri, ağız ve dişlerin alt yapısını oluşturmaktadır. Diş etleri ne kadar sağlıklı olursa dişlerde bir o kadar sağlıklı çıkar ve gelişir. Çocuklarda dış eti kanaması sık sık veya devamlı oluyor ise dikkat edilmeli ve Uzman bir dış hekimine muayene ettirilmelidır. Ayrıca diş etleri sağlıklı dişler için vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Bu nedenle diş eti kanamaları mutlaka takip edilmelidir.

Çocuklarda diş eti kanaması sebepleri; bu nedenlerin başında düzenli fırçalamamak, diş etinde biriken bakteri ve virüsler gelir. Bakteri ve virüslerde diş etine kanama ve şişliğe sebep olur. Genellikle bu durum da fırçalama esnasındaki dış eti kanamasıyla kendini belli eder. Erken tedavi edilmez ise diş etinde kalıcı hasarlara sebep olarak dişi destekleyen çene kemiği üzerinde telafisi mümkün olmayan sorunlarla yol açar.

Çocuklardaki diş eti hastalıkları tedavi edilmediği takdirde çene kemiğinde hasar meydana getirdiği gibi diş ile diş eti arasında biriken bakteriler hızla çoğalmaya başlar. Düzenli fırçalanmayan dişlerde zamanla sallanmaya ve çekilecek duruma gelmesine sebep olur. Hatta çocuklardaki diş eti kanaması zamanla iltihaplı akıntıya sebep olarak diğer dişlerde zarar verebilir. Ayrıca çocuklarındaki diş eti kanaması ve diş problemlerinde genetik faktörlerinde payı oldukça fazladır. Çünkü ailede diş eti kanaması gibi problemler var ise çocuklarda da görülme olasılığı o kadar fazladır.

Çocuklarda diş eti kanaması belirtileri; kanama gözle görünse de kanamadan önce bazı belirtiler vardır. Örneğin ağızda kötü koku, diş etinde şişlik, kızarıklık gibi.

Çocuklarda diş eti kanaması tedavisi; öncelikle çocuklarda her fırçalamada kanama ve dış etinde şişlik var ise mutlaka Uzman bir doktora muayene ettirilmeli, daha sonra doktorunuzun size vereceği tedavi düzenli olarak uygulanmalıdır. Diş hekiminin tedavisiyle birlikte çocuk anne ve babanın kontrolü altında günde en az iki defa fırçalamalı ve kullanacağı dış macunu konusunda doktordan tavsiye almalıdır.
" } ] }