{ "title": "Çürük Diş Çekimi", "image": "https://www.dishastaliklari.gen.tr/images/Curuk-Dis-Cekimi-44.jpg", "date": "20.01.2024 03:11:42", "author": "Ayşe Kurtbey", "article": [ { "article": "Çürük Diş Çekimi, Çürük diş çekimi genellikle hastanın yüksek ağrı duyması neticesine ısrarcı olması ile gerçekleşir. Çeşitli nedenlerle çürüyen diş, hekim tarafından ilaç tedavisi, dolgu ve kanal tedavisi ile kurtarılmaya çalışılır.

Dişler Neden Çürür; İnsan ağzının içerisinde binlerce çeşit bakteri, mikrop ve mikro-organizma bulunabilmektedir. Diş ve ağız temizliğinin yapılmaması veya yeterli olarak sağlanamaması durumunda bu mikro-organizmalar diş minesine yani dişin görünen beyaz kısımlarına zarar vermeye başlar. Diş minesinin tahrip olması, çukurlaşması neticesinde diş köklerinin zarar görmesiyle diş çürümesi gerçekleşir. Bu süreçte hastada fazla şikâyet ve rahatsızlık oluşmayabilir ve hastalar ihmalkarlık yapıp doktora gitmeyebilir. Çürüyen diş köklerinin zarar görmesi, burada bulunan sinirlerin enfeksiyona maruz kalması sonucunda hasta şiddetli ağrı duymaya başlar. Hekime gecikmeli olarak başvurur. Bu durumda çürüyen dişi kurtarmak güçleşir ve doktorlar zor durumda bırakılmış olur. Çürüyen diş hekim tarafından uygulanan tedavilere rağmen iyileşme göstermediği zaman hastada ileri derecede ağrıya ve rahatsızlığa sebep olur.

Çürük Diş Çekimi Nedir; Diş, kökleri ile damak içine yerleşmiş şekilde ağza tutunur. Çürüyen diş, bu köklerin damak içinden çekilmesiyle sökülür ve çıkartılır. Diş çekiminden önce hekim tarafından uygun görülmesi durumunda hastaya ağrı kesici iğne vurularak acı minimize edilir. Hastanın şeker, tansiyon gibi önemli bir rahatsızlığı varsa bunu muhakkak doktora iletmesi gerekir. Hastanın dişi ileri derecede enfeksiyon kapmışsa dişte şişme meydana gelebilir. Hekim tarafından öncelikle antibiyotik tedavisi uygulanabilir.

Çürük Diş Çekimi Sonrası
" } ] }