{ "title": "Diş Çekimi", "image": "https://www.dishastaliklari.gen.tr/images/dis-cekimi.jpg", "date": "21.01.2024 03:15:40", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "Diş Çekimi, günümüzde ileri teknoloji ve bilimdeki gelişim ile hekimlerin ilk amacı dişi ağızda tutmaktır. Bazı durumlarda hasta sağlığını korumak için diş çekimi gerçekleştirilir.

Diş Çekimi Sebepleri Nelerdir?
Özellikle büyük azı dişlerinde, kökler çok ayrık ya da kıvrık olduğunda diş çekimi sırasında ve kemiğin elastikiyetini kaybettiği yaşlı insanlarda diş çekimi esnasında diş kırılabilir. Ancak bu kırılmalar çok büyük sorun oluşturmamaktadır.

Birçok insan diş çekiminden korku duymaktadır. Bu korku giderilemeyecek kadar fazla ise genel anesteziye başvurulabilir. Ancak hekimlerin yaklaşım tarzı diş çekimi kolaylaştırır ve anestezi kullanımına gerek duyulmaz. Diş çekimi sırasında ağrı hissedilmez. Bazı insanların abartı bir şekilde anlattığı bu acı, doktorun dişi çekerken uyguladığı basınçtır. Bu tür yanlış telkinlere kulak asmamak gerekir.

Diş Çekiminden Sonra Yapılması Gerekenler
Diş Çekiminin Riskleri Nelerdir?

Bağışıklık sistemine sahip olmayan insanlarda diş çekimi enfeksiyon riskini arttırır. En yaygın komplikasyon kuru kemik iltihabıdır. Bu iltihap kanın pıhtılaşmaması veya kanın pıhtısının bozulması ile gerçekleşebilir. Çok sancılı ve ağrılı bir durumdur. Tedavisi için hekimler aralıklara bölgeye pansuman yapabilirler.
" } ] }