{ "title": "Diş Ekimi", "image": "https://www.dishastaliklari.gen.tr/images/Dis-Ekimi-97.jpg", "date": "19.01.2024 22:25:46", "author": "Özge Koçak", "article": [ { "article": "
Diş ekimi, günümüzde doğal dişlere en yakın alternatif olarak yapılan diş ekimi, kullanılan köprü ve protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme sağlar. Diş ekimi yüzünüzde doğal bir görünüm sağlamaktadır. Bugün diş ekiminin 21. Yüzyılda üzerinde en çok çalışılacak olan diş tedavi şekli olduğu belirlenmiştir. Diş ekimi, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak maksadıyla çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan yapay diş kökü anlamına gelmektedir. Diş ekimi çeşitleri de vardır. Ancak günümüzde en sık kullanılanı diş ekimi tipi 'vida' şekilli olanlarıdır. Diş ekimi kararı alırken göz önünde bulundurulması gereken birçok faktör bulunmaktadır. Öncelikle diş ekimi yaptıracak olan hasta sağlıklı olmalı, hastanın iyileşme gücü olmalıdır. Hasta muayene edilmeli, hastaya uygun implant ve implantı yerleştirme yöntemi seçimine özen gösterilmelidir. Diş ekimi, doktor tarafından özenle yerleştirilip bakılması önemlidir.

Diş ekimi ile yaptırılan dişlerin ağızda otuz yıldan fazla kaldığı görülmektedir. Fakat her diş için aynı şeyi söyleyemeyiz. Hastanın sağlığı ve ekilen dişlerin iyi bakımı bunlardan bazılarıdır. Sonuçta ekilen dişler bir ömür boyu kullanılabilmektedir. Diş ekimi sırasında kullanılan vidalar belirli kalınlığı ve genişliği olan yapıya sahiptir. Bu sebeple diş ekimi öngörülen bölgede, çene kemiğinin, bu vidayı kabul edecek yükseklik ve genişliğe sahip olması gerekir. Var olan kemiğin kalitesi de diş ekimi başarısını etkileyen faktörlerdendir. Ayrıca tedaviden önce ve diş ekimi yapıldıktan sonra, dişetlerinin tamamen sağlıklı olması gereklidir. Hastanın genel sağlık durumu iyi olduğu sürece diş ekimi tedavisini engelleyecek bir üst yaş limiti yoktur ancak kemik gelişimi tamamlanmamış çok genç hastalara uygulanması tavsiye edilmez. Uygun anestezi yöntemlerinin uygulanması durumunda diş ekimi sırasında herhangi bir acı duymayız. Operasyon sırasında hastanın tercihine göre genel ya da lokal anestezi kullanılır.

Diş ekimi yaptırmanın faydaları nelerdir?
Diş ekimi yaptırmanın zararları nelerdir?

" } ] }