{ "title": "Diş Eti Ameliyatı Sonrası", "image": "https://www.dishastaliklari.gen.tr/images/Dis-Eti-Ameliyati-Sonrasi-28.jpg", "date": "19.01.2024 08:26:12", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Diş Eti Ameliyatı Sonrası, Diş eti ameliyatı ilerlemiş derecedeki diş eti hastalıklarında tercih edilen tedavi yöntemidir. Bu diş eti hastalıkları genellikle diş eti iltihaplanmaları şeklinde görülür. İltihap diş etinin belirli bir bölgesini etkileyebileceği gibi, diş etinin tamamını da etkiyebilir. Eğer iltihap diş köküne ve çene kemiğine kadar ulaşırsa diş eti ameliyatı kaçılmaz olur. Genelde lokal anestezi tercih edilir. Fakat bazı ilerlemiş diş eti hastalıklarında genel anestezi de kullanılabilir. Ameliyat ortalama 5-6 diş için uygulanır ve yaklaşık olarak 1 saat kadar sürer. Genellikle diş eti çizgisi altında kalan bölgelerin tedavisinde uygulanır.

Diş eti ameliyat ile diş etlerindeki hastalığın şiddetiyle doğru orantılı olarak; iltihaplı diş etinin kesip çıkarılması, diş etindeki şekil bozukluklarını giderilmesi, diş köklerinin temizlenmesi gibi farklı işlemler yapılabilir. Diş etleri ağız sağlığı için oldukça önemlidir. O nedenle tedavi ettirilmediği sürece dişler de zarar görmeye başlar. Çoğu Uzman doktor yaşanan diş kayıplarının diş eti hastalıklarından ötürü olduğunu iletmiştir.

Diş Eti Ameliyatı Sonrası İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ameliyat sonrası az da olsa ağrı, sızı ve kanama olması normaldir. Bu kanamalar genelde ameliyat sonra ilk 7-8 gün içerisinde yaşanır. Fakat uzun süreli devam eden ağrılarda ve kanamalarda vakit kaybetmeden doktora başvurmak gerekir.
" } ] }