{ "title": "Diş Eti İltihabı İlaç", "image": "https://www.dishastaliklari.gen.tr/images/Dis-Eti-Iltihabi-Ilac-88.jpg", "date": "19.01.2024 02:19:05", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Diş Eti İltihabı İlaç, genellikle en sık rastlanılan diş hastalıklarından biri diş eti iltihabıdır. Özellikle düzenli diş bakımı yaptırmayan ya da diş fırçalamak ağız bakımını ihmal etmek gibi günlük rutin diş bakımını yapmayan insanlarda sıkça rastlanan bir durumdur. Diş eti iltihabı her zaman ağrılı olmak durumunda değildir ama özellikle kötü ağız kokusunun başlıca sebeplerindendir. Bu sebeple diş eti bakımı diş bakımı kadar önemlidir. Beslenme şekli, sigara tüketimi ya da diş kökü hastalıkları diş eti iltihabına neden olabileceği gibi zaman zamanda mevsime bağlı ya da ani darbelerden kaynaklanan yaralanmalara bağlı olarak diş etinde enfeksiyon gelişebilir. Böyle durumlarda kullanılacak ilaçlar antiseptik özellikte olmalıdır. Antibiyotik kullanımını gerektirecek kadar ilerleyen iltihap durumları olabilir bu durumda mutlaka bir diş hekimine danışmak gerekecektir.

Diş Eti İltihabı İçin Hangi İlaçlar Kullanılır

Ağız ve diş bakımını insanların genellikle en çok ihmal ettiği beden bakımlarından biridir. Günlük hayatın yoğun temposu içinde insanlar ağız ve diş bakımını ihmal edebilir hatta gündelik olarak diş fırçalamayı bile gözden kaçırabilirler. Diş bakımı ve ağız bakımını ihmal etmek geri dönüşü zor diş ve diş eti hastalıklarına sebep olabilir hatta diş kaybına ve maddi ve fiziki olarak güç tedavilere sebep olabilir. Özellikle sigara kullanımı ve sürekli asitli yiyecek ve içecek tüketimi ve bunların sonrasında diş bakımını ihmal etmek diş ve diş eti hastalıklarına sebep olur. Diş eti hastalıklarından en sık rastlananlar ise diş eti çekilmesi ve diş eti iltihabıdır. Diş eti iltihabı tüm diş etine yayılabileceği gibi belli bir bölgede toplanabilir hatta ilerlemesi durumunda gözle görülür hale gelir.

Diş eti iltihabı belirtileri arasında; ağız kokusu, diş etinde renk değişimi, diş kökünde ağrı veya zonklama, beslenirken hassasiyet şeklinde sıralanabilir. Bu belirtileri taşıyan kişinin vakit kaybetmeden bir diş hekimine başvurması faydalı olacaktır.

Diş eti iltihabı ilaç, için genellikle diş hekimleri antiseptik solüsyonlar veya ağız gargaraları ile iltihabın ilerlemesi halinde antibiyotik tedavisi önermektedir. Antibiyotik kullanılacak ise hastanın bunu mutlaka hekim kontrolünde yapması gerekmektedir. Diş eti iltihabı yaşayan kişiler özellikle günde iki kere hatta bir keresi yatmadan önce olmak kaydı ile tuzlu su ile gargara yaparlar ise doğal olarak ağız ve diş bölgesine antiseptik uygulamış olurlar.

Bunların dışında diş ve diş eti hastalıklarından korunmak ve ağız ve diş bakımını sağlamak için günde mutlaka iki kere dişleri fırçalamak ve diş aralarını temizlemek, özellikle asitli yiyecek ve içecek tüketiminden uzak durmak, sigara tüketimini azaltmak mümkünse bırakmak ve mutlaka her altı ayda bir diş hekimi kontrolünde olmak gerekir. Diş eti iltihabı her zaman ağrı yapmaz, diş eti iltihabı ağrıya sebep olmuyor diye ciddiye alınmaz ise diş eti çekilmesine sebep olarak diş kaybına sebep olabilir hatta apseye sebep olarak yüzde şişlikler ve zonklama şeklinde zor tedavi edilen ağrılara sebep olabilir. Diş eti iltihabı hissedildiği anda tedavi edilmelidir.
" } ] }